10تیر

تحقیقات، محققان بیمارستان دانشگاه مونترآل برای از بین بردن سلول‌های سرطانی تخمدان



بازگشت

محققان مرکز تحقیق بیمارستان دانشگاه مونترآل در کانادا، نوعی درمان دو مرحله‌ای برای از بین بردن سلول‌های سرطانی تخمدان ابداع کرده‌اند.

 

 این محققان نشان دادند که با انجام دادن «۱ تا ۲ ضربه» و استفاده از حالت پیرسلولی می‌توان سلول‌های سرطانی تخمدان بیمار را از بین برد.

سلول‌های بدن‌مان به مرور زمان پیر شده و وارد مرحله مرگ سلولی می‌شوند. این نوع سلول‌ها دیگر تکثیر نمی‌شوند و در بدن جمع شده و بیماری‌هایی چون سرطان به وجود می‌آورند.

جامعه علمی از سال‌ها پیش تاکنون سعی داشته است با هدف قرار دادن و تخریب سلول‌های پیر، بیماری‌های مربوط به دوران پیری را درمان کند.

محققان مونترآل، برای درمان بیماری سرطان اپی‌تلیال تخمدان، که رایج‌ و مرگبارترین نوع سرطان تخمدان است، دو مرحله به کار می‌گیرند. اول، آنها سلول‌های سرطانی را به زور وارد مرحله پیری زودهنگام می‌کنند. سپس در مرحله دوم، تمام آن سلول‌ها را تخریب کرده و از میان برمی‌دارند. این ترفند نیازمند هماهنگی عالی بین دو مرحله است.

این محققان متوجه شدند که سلول‌های سرطانی در بیماری سرطان اپی‌تلیال تخمدان با استفاده از شیمی‌درمانی و مسدود‌کننده‌های PARP، دچار پیری زودرس می‌شوند. مسدودکننده‌های PARP، آنزیم‌هایی هستند که صدمات وارد شده به DNA را اصلاح می‌کنند. وقتی جلوی عملکرد این مسدودکننده‌ها گرفته شود، DNA سلول‌های سرطانی بازسازی و دیگر تکثیر نمی‌شوند و وارد مرحله پیری زودهنگام می‌شوند.

این محققان توانسته‌اند با این درمان دو مرحله‌ای، سلول‌های سرطانی اپی‌تلیال تخمدان را در شرایط پیش‌بالینی درمان کنند. آنها معتقدند که این روش درمانی ابداعی‌شان می‌تواند اثربخشی شیمی‌درمانی و مسدودکننده‌های PARP را بهبود بخشیده و از مقاومت سیستمی بدن که جلوی درمان این سرطان را می‌گیرد، پیشگیری کنند.

در حال حاضر این نوع درمان روی نمونه سلول‌های سرطانی بیماران مبتلا به سرطان تخمدان که در بانک زیستی نگهداری می‌شوند، آزمایش شده است. این بیماران با میل خود برای این بررسی داوطلب شده و اجازه دادند تا نمونه‌هایی از سلول‌های سرطانی آنها در این آزمایش استفاده شوند.

 محققان مونترآل می‌گویند که این نوع درمان را روی سلول‌های سرطانی سینه و تخمدان پیش‌بالینی هم امتحان کرده‌اند و اثربخشی آن تایید شده است و امیدوارند به زودی به عنوان درمانی تازه و موثر در اختیار بیماران قرار بگیرد.

 

منبع: خبرگزاری سلامت

مقالات مرتبط

برگزاری اولین جلسه تور سلامت در خانه امید سمر

برگزاری اولین جلسه تور سلامت در خانه امید سمر

 در تاریخ ۱۹ بهمن‌ماه، نخستین جلسه از تور سلامت ۱۴۰۳ موس...

خانه امید سمر آماده دریافت فطریه‌های شما مهراندیشان است

خانه امید سمر آماده دریافت فطریه‌های شما مهراندیشان است

مهراندیشان و همراهان گرامی، پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید فطر را به شما تبریک می‌گوییم.

آیا واقعا می‌دانید که چگونه باید از سرطان پیشگیری کرد؟

آیا واقعا می‌دانید که چگونه باید از سرطان پیشگیری کرد؟

بهترین راه مبارزه با بیماری سرطان، پشگیری کردن از سرطان...

لزوم امیدواری و امیدوار ساختن

لزوم امیدواری و امیدوار ساختن

امید کلمه زیبایی است. حتی وقتی این کلمه را از جایی می‌شن...

جشنواره غذا به نفع خیریه سمر در مدرسه مهرولایت

جشنواره غذا به نفع خیریه سمر در مدرسه مهرولایت

در این مراسم دانش آموزان کلیه درامدشان از فروش غذاهایی که خود تهیه کرده بودند را به سمر اهدا نمودند

فواید شگفت انگیز سماق در پیشگیری و درمان سرطان ها

فواید شگفت انگیز سماق در پیشگیری و درمان سرطان ها

سماق یکی از ادویه ها و طعم دهنده هایی است که افراد بسیار...

لطفا پیام، پرسش یا نظر خود را در این باره بنویسید