14مهر

چگونه با وسایل نقلیه عمومی رفت و آمد کنیم تا به کووید ۱۹ مبتلا نشویم



بازگشت

این سوال، سوال مشترک بسیاری از شهروندان است. در روزهای آخر سال قبل و همچنین، در روزهای ابتدایی امسال خیلی از افراد خودشان را قرنطینه کرده بودند و برای حفظ سلامتی خود و کمک به کادر درمان کشور روزهای قرنطینه را تحمل می‌کردند. اما با گذشت چندین ماه از شیوع ویروس کرونا، بسیاری از شهروندان مجبور هستند که برای انجام امور خود در سطح شهر رفت و آمد کنند و در نتیجه، این سوال برای‌شان مطرح می‌شود که نحوه پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا هنگام حمل و نقل در سطح شهر چگونه است؟

ما در این مقاله تصمیم داریم این سوال را از چند زاویه بررسی کنیم و تمام موارد و نکاتی را که جهت داشتن یک مسافرت درون شهری سالم و بدون ریسک لازم است بدانید، به شما خواهیم گفت. تمام این موارد بر اساس جدیدترین مقالاتی است که وزارت بهداشت کشور منتشر کرده و منطبق بر تازه‌ترین یافته‌های آن‌ها از ویژگی‌های ویروس کرونا می‌باشد.

فاصله اجتماعی

همانطور که بارها ذکر کرده‌ایم، رعایت فاصله اجتماعی در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس اهمیتی حیاتی دارد و در هر مقاله معتبر و علمی به عنوان اولین نکته مراقبتی ذکر می‌شود.

آیا شما اتومبیل شخصی دارید و با آن رفت و آمد می‌کنید؟ یا مجبور هستید که با وسایل نقلیه عمومی نظیر تاکسی و اتوبوس و ون این کار را انجام بدهید؟ اگر با وسایل نقلیه عمومی می‌روید، در چه ساعاتی از شبانه روز سفر می‌کنید؟ این سوالات ما را یاری می‌کنند تا بهتر بتوانیم توصیه‌های درستی به شما مهراندیشان عزیز ارائه نماییم.

افرادی که از خودروی شخصی خود استفاده می‌کنند، لازم نیست نگرانی زیادی از جهت مسائل بهداشتی داشته باشند. اما فراموش نکنید که حتما باید سطوح داخلی خودرو را با محلول‌های مناسب ضدعفونی نمایید. به هر حال، قسمت‌هایی مانند دستگیره‌ها، دکمه بالابر شیشه، قسمت کنار در ماشین که افراد آرنج خود را روی آن می‌گذارند، کنسول ماشین و ... از جمله نواحی داخلی هستند که احتمالا در طول روز کسانی که سوار ماشین شما می‌شوند آن سطوح را لمس می‌نمایند.

پس به شرایط ضدعفونی کردن داخل ماشین‌تان در فواصل زمانی کوتاه و مناسب، می‌توانید با خیال راحت سوار آن شده و از بابت ایمنی و سلامتی نگرانی هم نداشته باشید. توصیه دیگر این است که، چنانچه مسافری را به قصد رساندن به مقصد خاصی سوار می‌کنید و یا حتی اگر یکی از دوستان و نزدیکان‌تان را سوار می‌نمایید، حتما از وی بخواهید که بر روی صندلی عقب بنشیند چرا که این کار به نفع هر دوی شما خواهد بود. ضمن اینکه بهتر است از تمام گنجایش ماشین استفاده نکنید و بیش از دو نفر را سوار ماشین خود نکنید.

ضمنا، استفاده از ماسک برای تمام سرنشینان داخل ماشین شما باید الزامی باشد و حتما یک شیشه حاوی الکل در دسترس آن‌ها بگذارید تا به محض سوار شدن دستان خود را با آن تمیز نمایند.

اما برای افرادی که مجبور هستند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند، باید چند نکته دیگر را هم توصیه نماییم. اول از همه، توجه داشته باشید که طبق توصیه‌های اکید وزارت بهداشت، حداقل فاصله ایمن بین افراد ۱ متر و ۸۰ سانتی‌متر است. پس از هر چهار جهت نباید کسی فاصله‌ای کم‌تر از این مقدار با شما داشته باشد. در داخل ون، اتوبوس و مینی بوس مسافران حتما باید با فاصله از هم بنشینند و بین هر مسافر با سمت راست و چپ او حداقل یک صندلی خالی تعبیه شود که با علامت ضربدر مشخص گردد.

بهتر است قبل از اینکه سوار این وسایل شوید، یک بررسی انجام دهید و از تعداد افراد حاضر در داخل آن اطمینان حاصل کنید. تعداد مسافر چنین وسایلی باید بین یک سوم تا یک چهارم از کل ظرفیت‌شان باشد و اگر بیش از این مقدار مسافر سوار کرده بودند توصیه می‌شود که سوار نشوید.

در متروها نیز بین هر دو نفر یک صندلی خالی گنجانده شده و با علامت ضربدر مشخص گشته است. اما مسافرانی که ایستاده هستند نیز باید به این فاصله استاندارد توجه کنند و چنانچه متوجه شدند بخاطر ازدحام جمعیت دور و برشان چند نفر با فاصله کم قرار گرفته‌اند سریعا مکان خود را و یا حتی واگن خود را تغییر دهند.

در پایان بحث فاصله اجتماعی، طبق توصیه‌های وزارت بهداشت بهترین گزینه در میان وسایل حمل و نقل عمومی استفاده از ماشین‌های آژانس است چرا که بجز شما و شخص راننده فرد دیگری در ماشین حضور ندارد. ضمنا حتما بر روی صندلی عقب بنشینید تا فاصله مناسب بین شما و راننده حفظ گردد و حتما بعد از پیاده شدن از آن ماشین دست‌های خودتان را ضدعفونی نمایید.

اقدامات کنترلی سلامت محیط

محیط‌های عمومی که سطوح مشترک قابل لمس دارند، جزو آلوده‌ترین نواحی هستند که ممکن است موجب انتقال ویروس کرونا بین افراد شوند. وسایل نقلیه عمومی هم دقیقا جزو مواردی به شمار می‌روند که چنین سطوحی را در خود جای می‌دهند.

به همین خاطر، توجه شما را به چند نکته مهم جلب می‌نماییم:

۱. اول از همه، مساله مهم این است که لباس‌های بیرون را در خانه در نقطه مخصوص خارج ساخته و در یک جا جمع نمایید. به هیچ عنوان نباید با لباس‌های بیرون وارد خانه شوید و محیط داخلی خانه را آلوده سازید.
۲. هنگامیکه در داخل وسایل نقلیه عمومی هستید، مراقب باشید که ترجیحا کم‌ترین میزان از بدن شما به سطح آنجا برخورد داشته باشد. اگر روی صندلی‌های مترو می‌نشینید، فقط قسمت نشیمنگاه‌تان با صندلی برخورد داشته باشد و دیگر دست و آرنج خود را به شیشه کناری تکیه ندهید. در اتوبوس و ون و ... هم همین موارد را رعایت کنید و حین نشستن مراقب باشید که دست و بدن‌تان به محیط اطراف آنجا برخورد نداشته باشد.
۳. حتما یک ظرف حاوی مواد ضدعفونی کننده همراه‌تان داشته باشید تا چنانچه دست شما به سطوح داخلی این وسایل برخورد داشت، سریعا دست‌ها را به شیوه صحیح ضدعفونی کنید.
۴. توصیه می‌شود که یک پلاستیک همراه خود داشته باشید و قبل از نشستن بر روی صندلی‌های این وسایل آن را روی قسمت مورد نظر پهن کرده و با خیال راحت بنشینید.

تجهیزات حفاظت فردی

در محیط‌های عمومی احتمال ابتلای افراد به ویروس کرونا بیشتر می‌شود و طبق یافته‌های وزارت بهداشت چنانچه در یک محیط عمومی سربسته قبل از شما یک نفر حضور داشته باشد که ناقل این ویروس هم بوده باشد، احتمال ابتلای شما به کرونا وجود دارد.

پس موقع ورود به محیط‌های عمومی سربسته مثل مترو و اتوبوس حتما از یک ماسک 3 لایه استاندارد استفاده کنید. شیلد هم وسیله مناسبی است ولی ماسک اولویت بیشتری دارد و می‌توانید هر دو را با هم بر صورت خود نصب کنید.

دستکش‌های یک بار مصرف از نوع لاتکس مورد دیگری است از تجهیزات حفاظت فردی که در چنین اماکنی واجب است. حتما چند جفت همراه داشته باشید و هر بار که دستکش مورد استفاده آلوده شد بدون درنگ آن را به شیوه صحیح در بیاورید و دستکش جدیدی را دست کنید. در مقالات قبلی سمر درباره شیوه صحیح خارج ساختن دستکش از دست نوشته‌ایم.

محلول ضدعفونی کننده مناسب برای دست هم مورد آخر است که حتما لازم است همواره یک ظرف حاوی آن به میزان مورد استفاده همراه داشته باشید.

در ضمن، توصیه می‌شود اگر در یک محیط عمومی شلوغ و سربسته قرار دارید و کولر آنجا روشن است، ترجیحا مقابل باد کولر قرار نگیرید یا اگر چاره‌ای نیست مواظب باشید که ماسک و شیلد به درستی روی صورت‌تان قرار گرفته باشد. باد کولر جریان هوای داخلی را در همه جای فضا می‌چرخاند و اگر فردی که ناقل این ویروس است در محیط حضور داشته باشد احتمال رسیدن ترشحات دهان یا بینی او از طریق باد کولر به سمت شما وجود دارد.

این‌ها نکات مهمی بودند که اگر به درستی آن‌ها را رعایت کنید مطمئنا از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در امان خواهید بود.

موسسه خیریه سمر برای شما روزهایی سرشار از سلامتی و سعادت را آرزو دارد. سمر از شما دعوت می‌کند که برای حمایت از بیماران مبتلا به سرطان مبالغ اهدایی خود را از طریق پرداخت اینترنتی، یا روش‌های دیگری که در ادامه ذکر می‌شوند به موسسه اهدا کنید تا صرف حمایت از درمان فرزندان سمر گردند.

راه‌های اهدای هدایای نقدی به موسسه خیریه سمر

۱. پرداخت آنلاین از طریق سایت سمر با کلیک کردن بر روی پرداخت اینترنتی سایت
۲. شماره حساب: 3338100100760361
۳. شماره کارت: 5022291900015429
۴. پرداخت با شماره‌گیری کد: #900*4*733*

مقالات مرتبط

نقش چشمگیر واکسن کرونا در جلوگیری از مرگ و میر

نقش چشمگیر واکسن کرونا در جلوگیری از مرگ و میر

تعداد واکسن‌های تزریق شده برای جلوگیری از کرونا در کشور به بیش از 99 میلیون دز رسیده است.

شرایط کرونا و واکسیناسیون در کشور، اوضاع فرزندان سمر

شرایط کرونا و واکسیناسیون در کشور، اوضاع فرزندان سمر

نیمه اول سال 1400 را پشت سر گذاشتیم و چند روزی است که وارد ...

بازتوانی بيماران کرونایی

بازتوانی بيماران کرونایی

فعلا در پیک پنجم کرونا هستیم و هرچه جلوتر می‌رویم بر تعداد مبتلایان به کووید-19 افزوده می‌شود.

اطلاعیه تعطیلی رسمی یک هفته‌ای

اطلاعیه تعطیلی رسمی یک هفته‌ای

قابل توجه «مهراندیشان» عزیز و «فرزندان و ‌سلامت‌جویان» گرامی موسسه خیریه سمر؛

تغذیه در دوران واکسیناسیون علیه کرونا

تغذیه در دوران واکسیناسیون علیه کرونا

چند ماهی است که هم در ایران و هم در بسیاری از کشورهای دنی...

شیوع ویروس جهش یافته (کرونای انگلیسی) در کشور

شیوع ویروس جهش یافته (کرونای انگلیسی) در کشور

بر اساس خبری که به تازگی توسط وزیر بهداشت کشور، دکتر نمک...

لطفا پیام، پرسش یا نظر خود را در این باره بنویسید